ممکن است افراد زیادی فکر کنند که راه اندازی کسب و کار برای هر کسی مناسب نیست. اما جالب است بدانید هر کسی با یک ایده ساده و کوچک میتواند یک کسب و کار موفق را راه اندازی کند و آن را توسعه دهد. برای آن که بخواهید یک کسب و کار راه بیندازید نیازی به مدرک دانشگاهی یا سرمایهی زیاد نیست و فقط کافی است اصول اولیه راه اندازی یک کسب و کار را بدانید. در این مقاله در مورد اصول و نحوه راه اندازی یک کسب و کار توضیح خواهیم داد.

خودشناسی
چرا میخواهید یک کسب و کار راه بیندازید؟ چه تواناییهایی دارید؟ چه قدر سرمایه احتیاج دارید؟ آیا آمادگی شروع یک کسب و کار را دارید؟ اگر شکست بخورم چه میشود؟ و… اینها سؤالاتی هستند که باید قبل از شروع کار از خودتان بپرسید و با دقت خودتان را ارزیابی کنید. اگر بتوانید دلیل راه اندازی کسب و کار را پیدا کنید و ببینید چرا این مسئله برای شما مهم است؛ به شما کمک خواهد کرد تا دیدگاه صادقانهتر و بهتری از خودتان و کارتان به دست آورید. لازم است برای پاسخگویی به سؤالات و شک و تردیدهایی که دارید؛ کاملاً صادق باشید و با خودتان روراست باشید.

پردازش ایده در کسب و کار
یکی از راههای پردازش ایده و شکل دهی به آن، صحبت با کارآفرینان و افراد صاحب نظر در رابطه با ایده می باشد. زیرا هر کسی میتوانید از زاویه نگاه خود به ایده کسب و کار شما نگاه کند و مشکلات یا نقاط قوتی را ببیند که شاید شما به آن دقت نکرده بودید.
یکی دیگر از راههای ایدهپردازی و شکل گیری کسب و کار شرکت در جلسات طوفان فکری است که در آنجا هر کسی سؤالات و ایدههای خود را مطرح و این موضوع به شما کمک میکند تا ایدههای جدیدتری به دست آورید و مسیرهایی که پیش رو دارید را بهتر بررسی کنید. برای مثال از خودتان بپرسید چه چیزهایی میتواند در آینده بر روی ایده و کسب و کاری که آغاز کردهاید تأثیر بگذارد؟ چرا دیگران باید از ایدهی شما استقبال کنند؟ اگر محصول یا خدماتی دارید چه مزیتی نسبت به دیگر کسب و کارها دارد؟ با انجام چه کارهایی میتوانید هزینهها را کاهش دهید تا قیمت تمام شده برای مشتریان هم کمتر باشد؟ حل کردن این مشکلات در ابتدای راه اندازی کسب و کار به شما کمک میکند تا دید وسیعتری داشته باشید و هنگامی که با مشکل یا مانعی روبه رو شدید میتوانید راحتتر اوضاع را مدیریت کنید.

تحقیق در مورد بازار کسب و کار شما
سعی کنید در زمینهی کاری خود تمام رقبا و شرکتها را بررسی و در مورد ایدهها و کسب و کارهای مشابه با خودتان تحقیق کنید. تحقیق و تحلیل بازار به شما کمک میکند تا ایدهی خود را بهبود بخشید. تحقیق در مورد بازار، پیدا کردن مشتریان بالقوه, هدفگذاری, نوع مشتریان, پیدا کردن نیش مارکت و… از جمله مسائلی است که باید در مورد آن تحقیق کنید.
یکی از مسائلی که باید دقت کنید این است که کاملاً تحقیق کنید تا مطمئن شوید بازار در کسب و کار شما اشباع نشده باشد و یا طی سالهای اولیه این اتفاق نیوفتد. ارائه نظرسنجی و پرسش نامه به شما کمک میکند تا خواستهها و نیازهای مشتریان را به خوبی متوجه شوید و بتوانید نقاط ضعف رقبا را پیدا کنید. یکی دیگر از مواردی که باید حتماً باید به آن توجه کنید در این است که تنها به منابع موجود دراینترنت اکتفا نکنید زیرا ممکن است اطلاعات و نیازهای جامعه به روز شده باشد و دستخوش تغییر شده باشد اما همچنان منایع موجود در اینترنت با این تغییرات همگام نشده باشند.

دریافت بازخورد
حتماً چند نمونه اولیه از محصول یا خدمات خود را در معرض تست و بررسی مشتریان قرار دهید و نظرات آنها را جویا شوید. اهمیت دادن به نظرات و انتقادات دیگران به شما کمک میکند تا کسب و کار شما با سرعت بیشتری رشد کند و محصولات خود را با کیفیتتر و متناسب با نظر مشتری تولید کنید. اگر بازخورد منفی از کارتان گرفتید اصلاً عصبانی یا ناامید نشوید و سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و با دقت به نظرات گوش دهید سپس میتوانید سؤالاتی بپرسید تا ریشه بازخوردهای منفی را پیدا کنید و در صدد رفع آن اقدامات لازم را انجام دهید. اما خوب است بدانید که تمام بازخوردها تأثیر مثبتی ندارند و ممکن است نظر شخصی در آن دخیل باشد و با رفتار کلی بازار همخوانی نداشته باشد.

برآورد هزینه ها
هنگام راه اندازی بیزینس باید ارزش آن و هزینه های احتمالی را یادداشت کرده و به آن فکر کنید. برای مثال اگر قصد دارید یک شرکت راه بیندازید باید در مورد محل کار و اجاره, تهیه اسباب و لوازم محل کار, تهیه مواد اولیه تولید یا شروع کار , هزینه بازاریابی, هزینه برق و آب و دیگر قبضها, حقوق کارمندان و… را باید در نظر داشته باشید. حتی بهتر است هزینه صبحانه, هزینه رفت و آمد به بانک و ادارات, هزینه مواد شوینده و… را نیز برای یک ماه در نظر گرفته و محاسبه کنید. این برآورد هزینه به شما کمک میکند تا بتوانید بودجه لازم برای هر ماه در محاسبه کنید.
راههای زیادی برای تأمین هزینهها وجود دارد. یکی از راههای رایج، پیدا کردن سرمایه گذار است. سرمایه گذاران به صورت گروهی یا انفرادی بر روی پروژههای آیندهدار سرمایه گذاری طولانی مدت یا کوتاه مدت انجام میدهند. اگر میخواهید به دنبال سرمایهگذار باشید؛ بهتر است حتماً یک ایدهی پخته داشته باشید و طراحی مدل کسب و کار و تحقیقات لازم برای ورود به بازار را انجام داده باشید تا سرمایه گذاران بیشتر ترغیب شوند در کار شما سرمایه گذاری کنند.
همچنین گرفتن وام بانکی, قرض گرفتن, استفاده از پس انداز شخصی هم میتواند برای تأمین هزینهها گزینههای مناسبی باشند اما باید حساب شده و دقیق پیش بروید تا دچار مشکل نشوید زیرا هر کسب و کاری در ابتدای راه خود سودی ندارد و باید این مسئله را در نظر داشته باشید.

طراحی مدل کسب و کار
طراحی مدل کسب و کار به شما کمک میکند تا توجه بیشتری به جزئیات داشته باشید و مجبور شوید بیشتر در مورد برنامه ها و کسب و کارتان فکر و تحقیق کنید. بوم کسب و کار یا چرخ مدل بیزینس یکی از روشهای طراحی مدل کسب و کار است که تأثیر زیادی بر روی انسجام کار شما خواهد گذاشت. طراحی مدل بیزینس برای کسب و کارهای کوچک و استارتاپها بسیار مناسب است.

انتخاب نام تجاری برای کسب و کار
انتخاب یک نام تجاری مناسب و داشتن لوگو به شما کمک میکند تا کسب و کار شما بهتر در میان مخاطبان معرفی شود و حضور شما در بازار جدی گرفته شود. همچنین برای گرفتن مجوزها و انجام کارهای رسمی لازم است یک نام مناسب برای خود انتخاب کنید. نام کسب و کار در حقیقت هویت کار شما خواهد بود بنابراین نامی انتخاب کنید که خلاقانه و در عین حال متناسب با نوع بیزینس شما باشد.

گرفتن مجوزهای لازم برای راه اندازی یک بیزینس
هر کسب و کاری با توجه به نوع خود که ارائه خدمات یا فروش محصول است؛ نیاز به دریافت مجوزهای لازم دارد. اگر از همان ابتدا تمام مراحل را قانونی پیش بروید و کاغذ بازیهای اداری و امضاهای لازم را بگیرید بسیار به آرامش شما کمک میکند و همچنین مشتریان و مخاطبان شما هم اعتماد بیشتری به شما و کسب و کارتان خواهند داشت. قبل از آن که به دنبال مجوزها بروید حتماً با افرادی که این راه را طی کردهاند صحبت کنید و از مشورتهای آنها استفاده کنید. زیرا ممکن است با موانع و مسائلی رو به رو شوید که انتظار آن را نداشتید. بنابراین حتماً تحقیقات جامعی در این مورد انجام دهید تا به مشکلی بر نخورید.

برای رسیدگی به کارهای قانونی راه اندازی یک بیزینس باید موارد زیر را در نظر بگیرید:
نوع کسب و کار
ثبت کسب و کار
پرونده مالیاتی و تشکیل کارگاه
کد اقتصادی
دریافت مجوزهای لازم
حساب بانکی
علائم تجاری
بررسی و تحقیق در این زمینهها و آماده کردن مدارک و ملزومات, به شما کمک میکند تا در وقت و انرژیتان صرفهجویی کنید و بتوانید راحتتر این مسیر را طی کنید.
مجموعه آموزش به آموزشگاه پارس، با داشتن تیمی قوی و بادانش می تواند در تمامی مراحل همراه شما بوده و آموزش های لازم را به شما ارائه می دهد.
پیدا کردن یک تیم مناسب
اگر میخواهید یک بیزینس موفق داشته باشید؛ نمیتوانید به تنهایی آن پیش ببرید و حتماً به نیروی کار احتیاج دارید. داشتن یک تیم قوی و همراه, به شما کمک میکند تا بتوانید بخش عظیمی از کارها را به اعضای تیم بسپارید و فشار کار را بر روی خود کم کنید. همچنین وجود یک تیم در ابتدای راه اندازی کسب و کار به شما کمک میکند تا از ایدهها و افکار آنها کمک بگیرید. یکدیگر از مزایای وجود همکار و تیم این است که وجود یک تیم دوستانه و قوی به شما انگیزه میدهد تا نا امید نشوید و کسب و کارتان را ادامه دهید. حتماً در هنگام مصاحبه و استخدام باید در مورد نوحه همکاری, شیوه پرداخت حقوق, بیمه و… صحبت کنید و توافقها انجام شود.

نتیجه گیری
راه اندازی یک بیزینس سختیها و مشقتهایی دارد. همچنین اگر بخواهید همه چیز را طبق اصول و حرفهای پیش ببرید ممکن است زمان زیادی از شما بگیرد اما توجه داشته باشید که برای موفقیت در هر کاری باید پشتکار و انگیزه داشته باشید تا بتوانید به موفقیت دست یابید. برای راه اندازی کسب و کار هم نباید ناامید شوید و سعی کنید همواره به خودتان و تواناییهایی که دارید اعتماد داشته باشید. ما در آموزش به آموزشگاه پارس، آموزش های صفر تا صد را برای شما آماده کرده ایم تا بتوانید در کوتاه ترین زمان کار خود رابه صورت حرفه ای راه اندازی کنید.