به مجموعه اطلاعات کوچیک که وبمسترها مینویسن تا موتورهای جستجو با استفاده از اونها سریعتر و راحتتر هدف و موضوع سایت ما رو متوجه بشن اسکیما میگن. فایدهش چیه؟ اینکه سایت ما رو زودتر میشناسن و سریعتر به کاربرا معرفیش میکنن، پس جذب کاربر رو برای ما بالا میبره.
اسکیما(Schema Markup)
نشانه گذاری اسکیما «Schema Markup» روشی هست که با استفاده از اون سایت رو به موتورهای جستجو معرفی میکنیم. اسکیما کمک می کنه تا در مورد هدف، محتوا و سایر اطلاعات سایت توضیحاتی داده بشه، تا موتورهای جستجو از جمله گوگل بتونه بهتر و سریعتر اطلاعات وب سایت ما رو تجزیه و تحلیل کنه.
همونطوری که ما برای شرکت توی یه دوره نیاز به اطلاعاتی مثل شهریه، مدت زمان دوره، محل برگزاری و… داریم گوگل هم نیاز به نشانهها و اطلاعاتی داره تا بفهمه سایت ما در چه موردی فعالیت میکنه.
به عبارت دیگه: به نشانه گذاری صفحات مختلف سایت برای موتورهای جستجو اسکیما یا «شِما» یا «Schema Markup» میگن.
چطور از اسکیما در سایت استفاده کنیم؟
سوالی که مطرحه اینه که آیا ما خودمون میتونیم از کدهای اسکیما استفاده کنیم؟ یا باید از برنامه نویس ها کمک بگیریم؟
اگه بخوایم همه چی تو بهترین سطح خودش و تخصصی باشه باید نوشتن اسکیما رو به افراد متخصص این حوزه بسپریم. در غیر اینصورت میتونیم از ابزار رایگانی که وجود داره استفاده کنیم. البته لازمه یه مقداری با برنامه نویسی آشنا باشیم تا بتونیم با استفاده از ابزار رایگان کدهای اسکیما برای سایتمون بسازیم و توی ساختار سایت قرار بدیم.
با استفاده از ابزاری مثل: گوگل تگ منیجر (GTM)، گوگل وبمستر تولز، میکرودیتا و JSON-LD می تونیم، نشانه گذاری اسکیما رو به سایت خودمون اضافه کنیم.
استفاده از کدوم از این ابزارها راحت تره؟
نمیشه این ابزارها رو به بهتر و بدتر تقسیم بندی کرد اما اگه دردسر کمتری میخوایم بهتره بریم سراغ «Google Data Highlighter» از ابزار گوگل وبمستر تولز. این ابزار به صورت اتوماتیک صفحات سایت ما رو نشانه گذاری میکنه.
Schema.org چیست؟
وبسایت Schema.org توی سال 2011 همکاری تجاری خودش رو با موتورهای جستجوی گوگل، بینگ و یاهو شروع کرد. وظیفه این وب سایت یکپارچه کردن دادهها و اطلاعات موجود توی کل اینترنت هست.
schema.org یه دائرهالمعارف از آیتمهای نشانهگذاری هست و زبان استاندارد و قابل فهم برای موتورهای جستجو ارائه میده.
در کدام قسمتهای سایت میتونیم از اسکیما استفاده کنیم؟
موتورهای جستجو میتونن دادههای زیر رو که با استفاده از قوانین اسکیما نشانهگذاری شدن، شناسایی کنن:
- تصاویر
- نویسنده
- تاریخ انتشار
- آخرین ویرایش
- عنوان صفحه
- فرمت صفحه (مثلاً.blog)
مواردی که گفته شد توی همه وب سایتها استفاده میشن. اگه شما میخواین توی موارد بیشتری از اسکیما استفاده کنید میتونید به وب سایت Schema.org برین و با همه ظرفیتهاش آشنا بشین.
وبلاگ اموزش به آموزشگاه پارس در مقالات قبلی خودش به آموزش مزایای بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ پرداخته که مطالعه این مقالات در کنار اسکیما دید کلی تری از فضای کسب و کار آنلاین به شما میده. برای دیدین نظرات دانشپذیران آموزش به آموزشگاه پارس کلیک نمایید.