احتمالاً برای شما هم این سؤال پیشآمده است که چرا باید وبسایت برای کسب وکار ایجاد کنید و اصلاً مزایای داشتن یک وبسایت چه چیزهایی هست و اینکه اصلاً چطور میشود یک وبسایت خوب داشت و این وبسایت چه کمکهایی میتواند به من ارائه بدهد. در ادامه موسسه آموزش به آموزشگاه پارس قصد دارد تا شما را برای دستیابی به پاسخ این سؤالات راهنمایی کند. البته اگر پس از اتمام این مقاله به دانش کافی برای راهاندازی یک وبسایت بیزینس نرسیدهاید میتوانید از مشاورهها و دورهای مجموعه بزرگ آموزش به آموزشگاه پارس استفاده کنید.
اگر بخواهیم وبسایت برای کسب وکار را تعریف کنیم؛ آن را به مثال یک فروشگاه شبانهروزی می توان دید که در زمان و مکان دلخواه امکان دسترسی به آن وجود داشته باشد. این روزها با رواج کسب و کارهای مجازی، وبسایت کسب و کارها نیز روی کار آمدهاند و یک درگاه قابل اعتماد و ویترینی از کسب و کارها هستند؛ که دسترسی آسان را برای مشتریان فراهم میکنند.
امروزه اکثریت افراد جامعه برای تهیه و برطرف کردن احتیاجات خود، جستجو در وب سایتها و صفحات مجازی مرتبط با نیازهایشان را به عنوان اولین و کارآمدترین روش انتخاب میکنند. بنابراین طراحی وبسایت در یک کسب وکار اینترنتی به نوعی امضا و اعتبار کسب و کار شما به شمار میرود و نقش پررنگی در درآمدزاییتان دارد. در واقع وبسایت، ویزیتور و فروشنده بیزینس شما به صورت مجازی محسوب میشود.
تاریخچه استفاده از وبسایت
در مورد تاریخچه صفحات وبسایت میتوان به تاریخ مرداد نودوشش و یا آگوست سال دو هزار و هفده اشاره کرد این تاریخ درواقع اولین باری بود که یک صفحه وبسایت ایجاد شد و بهصورت آنلاین در اختیار عموم قرار گرفت. ازآنپس افزایش و گستردگی صفحات وبسایت بهصورت آنلاین بسیار زیاد شد به حدی که امروزه میتوان گفت بیش از یک میلیارد دامنه وجود دارد و به ثبت رسیده است. این موضوع گواهی بر بالا بودن سرعت رشد صفحات وبسایت است. البته با توجه بهسرعت گستردگی تکنولوژی این رشد چشمگیر در آینده قطعاً بیشتر هم خواهد بود. شاید شما تصور کنید که در این تعداد بالای دامنههای ثبتشده شما جایی برای پیشرفت نخواهید داشت باید به شما بگوییم که کاملاً در اشتباه هستید زیرا از تعداد یک میلیارد دامنهی ثبتشده تنها حدود یکچهارم آنها کاملاً فعال هستند و باز از میان این دویست و پنجاه میلیون دامنه تعداد کمی از آنها بهصورت روزانه بازدید میگیرند و میتوان گفت پویایی دائم و ثابت دارند درنتیجه اگر شما درست و اصولی شروع به کارکنید میتوانید در مدتزمان کوتاهی از رقبای خود پیشی گرفته و جایگاه مناسبی را میان آنها کسب کنید. جدای از این موضوع هنوز بسیاری از کسبوکارهای خردهپا و کوچک از بستر اینترنت و وبسایت استفاده نمیکند. طبق آمار در کشور بزرگی مثل آمریکا که پیشرفت تکنولوژی در آن بیشتر از هر نقطه دیگری در دنیا است میتوان گفت حدود پنجاهدرصد از کسبوکارهای کوچک وبسایت ندارند.

حال تصور کنید که این آمار در ایران میتواند چقدر کمتر باشد. جدای از فضای بسیار زیادی که در بستر اینترنت برای پیشرفت وجود دارد میتوان به دلایل متعدد دیگری اشاره کرد که هر فرد را مجاب کند که استفاده از وبسایت برای هر کسبوکاری واجب است. اگر شما یک فروشگاه در یک راسته پرتردد شهر شلوغی مانند تهران داشته باشید نمیتوانید به قاطعیت بگویید که روزانه بیشتر از دو هزار نفر از مغازه شما بازدید میکنند اما شما تصور کنید که یک وبسایت میتواند چقدر بازدید و مشتری برای شما فراهم کند. بهطور متوسط میتوان گفت هر فرد میانگین بالای یک ساعت از وقت خود را در فضای اینترنت میگذراند. البته این آمار برای کشور ما ایران بسیار بالاتر از این مقدار تخمین زدهشده است و میتوان گفت هر فرد بهصورت متوسط روزانه بالای پنج ساعت را در بستر اینترنت وقت میگذراند. در ایران بیش از چهل میلیون نفر از بستر اینترنت استفاده میکند درنتیجه میتوان با قاطعیت گفت که دنیای مجازی پتانسیل بسیار زیادی برای بازاریابی و جلب مشتری دارد. تمام مواردی که ذکر کردیم تنها بخشی از فواید داشتن یک وبسایت خوب برای شروع کسبوکار و یا رونق دادن یک کسبوکار قدیمی و سنتی است. حال قصد داریم شش دلیل ذکر کنیم تا مجاب شوید و همین امروز برای دستوپا کردن یک صفحه وبسایت اقدام کنید.

۱_تلفن همراه یک دفترچه دائمی و در دسترس
درواقع امروز مردم دیگر برای ذخیره مخاطبین خود از دفترچههای تلفن همراه استفاده نمیکنند بلکه موبایلهای ارزانقیمت و در دسترس زیادی وجود دارند که میتوانند تعداد بسیار زیادی از مخاطبین را در خود ذخیره کنند. درنتیجه دیگر روشهای قدیمی مانند استفاده از دفترچه تلفن کار احمقانهای به نظر میرسد. همچنین مردم دیگر برای ذخیرهی یادداشتهای خود و کارهای روزانه کمتر به سراغ دفترچههای یادداشت میروند بلکه قسمتهای یادداشت که در تلفنهای همراه وجود دارند میتوانند یک دفترچه همیشه همراه برای شما باشند. جدای از این موارد امروز دیگر مردم با پرسوجو از یکدیگر دکتر مناسب خود یا آرایشگاه دلخواهشان را پیدا نمیکنند بلکه اولین کاری که مردم برای یافتن محل موردنظر خود میکنند این است که به صفحات اینترنت مراجعه میکنند. با یک سرچ ساده در صفحات گوگل و گشتم بین وبسایتهای مختلف میتوان چندین و چند مرکز معتبر را باقیمتهای مناسب یافت حتی بعضاً دیدهشده که میتوان از طریق صفحات وبسایت تخفیفهای خوبی را نیز برای تمامی مجموعهها پیدا کرد. در ضمن میتوان در قسمت نظرات و یا کامنتهای یک وبسایت نظرات مردم مختلف را که از آن مجموعهها استفاده کردن خواند و ذهنیت کافی نسبت به کیفیت آن مجموعه کسب کرد. این میتواند چندین برابر نسبت به پرسوجوی ساده از دوستان و آشنایان مفید باشد زیراکسانی که در حال گذاشتن نظرات هستند بدون جانبداری و بدون قصد و نیت قبلی برای شما آن نظرات را میگذارند تا بتوانید از آنها استفاده کنید و در انتخاب مرکز موردنظر خود سردرگم نشوید.

۲_ اعتمادسازی
در گذشته مردم از جایی خرید میکردند که یک آدرس مشخص داشته باشد و حال هرچقدر این آدرس قدیمیتر و معتبرتر میبود امکان خرید از آن بیشتر بود؛ زیرا مردم بهراحتی میتوانستند به آن اعتماد کنند؛ اما امروز مانند سابق نیست و تنها داشتن یک آدرس و محل مشخص نمیتواند کافی باشد مردم از کسبوکارهای آنلاین توقع دارد که یک وبسایت مشخص داشته باشند. درواقع داشتن وبسایت میتواند یک سند اعتماد برای کسبوکار شما بهحساب بیاید زیرا مردم میدانند که اینیک کسبوکار فیک و کلاهبرداری نیست بلکه یک کسبوکار و بیزینس بااصلونسب و دارای ریشه است. درواقع این مسئله به حدی جدی است که اگر شما یک وبسایت مشخص و معتبر نداشته باشید میتواند سؤالات بسیار زیادی را در ذهن مشتریهای شما به وجود بیاورد. بهعنوانمثال آنها اندیشه خواهند کرد که چرا این کسبوکار نباید یک جایگاه مشخص در دنیای اینترنت و در بستر فضای مجازی داشته باشد؟ آیا این مؤسسه قابلاعتماد است؟ آیا میتوان به کار آنها اعتماد کرد؟ چگونه میتوان نظرات مردم را در مورد این بیزینس دانست و تصمیم گرفت؟ متأسفانه رقبای شما حتی اگر سطح کیفی کارهای آنها پایینتر از شما باشد میتوانند با داشتن یک وبسایت خوب و معرفی درست محصولات و ارائه دادن نظرات مردم از شما پیشی بگیرند و حتی مشتریهای شمارا به سمت خود جذب کنند.
۳_داشتن یک وبسایت یا یک بیلبورد تبلیغاتی
تصور کنید که شما مبلغی را هزینه میکنید و یک بیلبورد را در یک خیابان پرتردد از شهر شلوغی مانند تهران کرایه میکنید تا بنر خود را بر روی آن نمایش بدهید. فکر میکنید روزانه چند نفر از این مسیر عبور کنند و آن را ببینند. گمان نمیکنم که این تعداد به یکمیلیون نفر برسد؛ اما درواقع شما با داشتن یک وبسایت میتوانید به میزان دهها بیلبورد در نقاط پرتردد شهر بازدید بگیرید. وبسایت شما میتواند برای شما در حکم یک بیلبورد ثابت باشد که روزانه تعداد بسیار زیادی از افراد از کنار آن عبور میکند و آن را میبینند و قطعاً میتوانید بازاریابی بسیار گستردهتری در بستر اینترنت داشته باشید. حتی اگر برای یکبار یک وبسایت را ایجاد کنید این وبسایت برای همیشه در بستر اینترنت باقی خواهد ماند؛ اما برای اینکه بتوانید آن را آپدیت کنید و روزانه بازدید زیادی بگیرید لازم است تا محتوای خود را مدام ویرایش و آپلود مجدد کنید و حتی محتواهای متنوع جدیدی به صفحه خود اضافه کنید. مطمئن باشید که داشتن یک وبسایت میتواند درهای بسیار زیادی را در دنیای بازاریابی و جلب مشتری به روی شما بگشاید.

۴_ داشتن اطلاعات مفید درمکرد کاربران از طریق ایجاد یک وبسایت
همانطور که میدانید اکثر وبسایتها در بدو ورود از شما ایمیل و یا شماره تلفنی میخواهند. این کار برای داشتن اطلاعات مفید از مشتری و امکان انتقال پیامها، خبرنامهها و تخفیفات مخصوص مناسب است و میتواند برای شما یک بسته اطلاعات جامع از مشتریان باشد. اگر شما از مشتریان حضوری خود بخواهید که شماره تماس و یا ایمیلشان را برای شما یادداشت کرده و به شما بدهند این کار میتواند برای آنها عجیب باشد و یا حتی از آن امتناع کنند زیرا لزومی برای آن نمیبیند. درنتیجه شما با فروش حضوری نمیتوانید یک بسته اطلاعاتی مفید از مشتریان داشته باشید؛ اما در بستر اینترنت و با داشتن یک وبسایت شما میتوانید حتی اطلاعات تاریخ تولد مشتری را از او درخواست کنید و زمان تاریخ تولد او بستههای تخفیفاتی مناسبی را به ایشان معرفی کرده و یک تعامل پویا با مشتری ایجاد کنید.
۵_ویترین گسترده در وبسایت
بااینکه امروز فروش اینترنتی در بستر فضای مجازی بسیار همهگیر و گسترده شده اما هنوز هم میتوان گفت اغلب فروشها بهصورت حضوری صورت میگیرد درنتیجه شما نباید از فروش حضوری خود غافل شوید؛ اما این بدان معنا نیست که فروش اینترنتی نمیتواند جوابگو باشد بلکه شما میتوانید از بستر وبسایت خود برای جلب مشتری بهصورت حضوری نیز استفاده کنید. در نظر بگیرید که شما میخواهید در یک فروشگاه دوچرخه فروشی تعدادی از دوچرخهها را بهعنوان ویترین برای مشتریان به نمایش بگذارید. قطعاً در یک فضای صد تا دویست متری نمیتوان تعداد زیادی از دوچرخهها را به نمایش گذاشت؛ اما صفحه وبسایت شما یک صفحه گسترده است که میتوانید در آن بیش از هزاران مدل از کارهای خود را به نمایش بگذارید و به مشتریان اجازه بدهید تا بهدرستی و با دقت تصمیمگیری کند. همچنین اطلاعاتی که میتوانید در زیر هر محصول ارائه بدهید قطعاً بیش از آن چیزی است که میتوانید در فروشگاه برای مشتریان توضیح بدهید درنتیجه با داشتن یک ویترین خوب میتوانید از مشتریان دعوت کنید تا برای خرید بهصورت حضوری به فروشگاه شما بیایند.
۶_ گسترده شدن استفاده از بستر اینترنت
مورد دیگری که شمارا مجاب میکند تا از یک وبسایت خوب استفاده کنید و آن را روزانه آپدیت کنید این است که چه بخواهید و چه نخواهید رقبای شما هرروز در فضای وبسایت در حال افزایش هستند. شما نمیتوانید کار خود را بهصورت سنتی پیش برده و بگویید که من از فضای مجازی و اینترنت استفاده نمیکنم؛ زیرا اگر با موج ایجادشده در جهان همسو نشوید بهزودی از دور رقابت خارج خواهید شد. بههرحال مردم امروزه حدود یکسوم از زمان خود را در فضای مجازی به سر میبرند و علاقه مردم نیز به خریدهای اینترنتی چندین برابر قبل شده است.

مزایا و نقش طراحی وبسایت در کسب وکار
وبسایت برای کسب وکار: این روزها با افزایش مشغله و تغییر سبک زندگی به زندگی مدرن، با وجود کمبود زمان، اکثریت افراد خرید محصولات مورد نظر خود را به صورت آنلاین و اینترنتی با ورود به سایتهای مختلف و مطالعه توضیحات، مقایسه و بررسی قیمت، نهایی میکنند.
اگر مغازه، دفتر و شرکت داشته باشید، داشتن سایت بسیار مفید و ضروری است؛ ولی حتی اگر مغازه و یا شرکتی ندارید به راحتی و با صرف هزینهی کمتر از تهیهی یک مغازه میتوانید وبسایت خود را راهاندازی کنید.
شما با وبسایت میتوانید راحتتر با مشتریها ارتباط برقرار کنید، فیدبک و نیازهای مشتریان را بررسی و در جهت حل مشکل و برنامهریزی صحیح برای فروش بیشتر قدم بردارید. داشتن وبسایتی که استفاده از آن راحت و دسترسی به خدمات مختلف آن برای خریدار سهل و آسان باشد؛ موجب کسب رضایت مطلوب از خریدار، افزایش امتیاز سایت و در نتیجه سبب برندینگ و ارتقای صفحهی شما خواهد شد.
یکی دیگر از مزایای طراحی وبسایت، امکان به روز رسانی و ارتقای قسمتهای مختلف آن به مرور زمان است و شما میتوانید در صورت نیاز قسمتهای مختلفی به آن اضافه یا از آن کم کنید. در نتیجه میتوانید برای پیشرفت و گسترش خودتان بسترهای مناسبی مانند برندسازی جهانی فراهم کنید.

وبسایت با ایجاد امکان خرید و استفاده از خدمات شما، برای جهانی شدن برند شما بستر مناسبی ایجاد میکند. با مغازه و دفتر کار شاید بتوانید در منطقه یا شهر خودتان شناخته شوید؛ ولی با یک وبسایت فعال میتوانید کل ایران را پوشش دهید، از دیدگاه مشتری ببینید و حتی کسب و کار خود را جهانی کرده و محصولاتتان را برای مشتریان خارجی صادر کنید.
یک وب سایت خوب، پنجاه درصد از برندینگ کسب و کار شما را انجام میدهد. چرا که روزانه هزاران نفر به دنبال محصولات و خدمات شما یا مقالات مرتبط به کسب و کار شما هستند و آنها را دنبال میکنند. هر چقدر کسب و کارتان بین مخاطبین و مشتریان احتمالی بیشتر دیده شود، به طور طبیعی به همان میزان برندتان در ذهنهای بیشتری ثبت خواهد شد. در نتیجه اعتبار برند و کسب و کارتان روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد.
همان طور که گفته شد وبسایت شما ویترین 24 ساعته کسب و کار شما است. چرا که احتمالاً افراد زیادی هستند که صبحهای زود و شبها بعد از کار، نیاز و خواسته خودشان را سرچ میکنند. در این صورت اگر کسب و کار شما خدماتی باشد؛ میتوانند شمارهای که داخل وب سایت قرار داده شده را ذخیره و در تایم کاری با شما ارتباط برقرار کنند و یا حتی آدرسی از مرکز حضوری ارائه خدمات را برای مراجعه حضوری جستجو کنند.
اگر هم کسب و کارتان محصول محور و فروشگاهی باشد، مشتری در هر ساعتی از شبانه روز میتواند محصول مورد نظر خود را انتخاب و خرید خود را نهایی کند. بدین گونه شما نیز 24 ساعته پیامکهای واریز دریافت میکنید.
از مزایای دیگر میتوان به این نکته اشاره کرد که؛ هزینههای بازاریابی دیجیتال بسیار به صرفهتر از تبلیغات آفلاین برای صاحبین کسب و کار است. به طوری که در سریعترین حالت ممکن، امکان ورود مشتری به وبسایت شما، آشنایی و خرید از شما را به همراه خواهد داشت.

برای بالابردن وبسایت چه کارهایی باید کرد؟
برای بالا بردن وبسایت نیاز است که دو نکتهی مهم را رعایت کنیم که در ادامه به ذکر دلایل اهمیت آنها خواهیم پرداخت: 1- تولید محتوای مناسب. 2- استفاده از کلمات کلیدی.
اهمیت محتوا در وبسایت
تولید محتوا بخش بسیار مهمی از طراحی یک وبسایت بشمار میرود؛ که باید نهایت دقت و ظرافت در آن به کار برده شود. چه بسا سایتهای مختلفی که با داشتن پتانسیل خوب برای دیده شدن، به دلیل ضعف در انتخاب محتوای مناسب، متأسفانه، بازدهی کافی و لازم را ندارند. محتوای سایت ارزش وبسایت شما را تعیین میکند. هر چقدر مفیدتر، به روزتر، و با کیفیت و استانداردهای بالاتر باشد؛ بازدید سایت بالاتر رفته و منجر به افزایش روز افزون درآمد میشود.
اهمیت استفاده از کلمات کلیدی در وبسایت
از مهمترین نکاتی که برای بالا بردن وبسایت باید به آن توجه داشت؛ به کار بردن کلمات کلیدی مهم در محتواهای وبسایت است. شما با استفاده از کلماتی که بیشترین میزان سرچ در موضوع مربوطه را دارند؛ سئوی وبسایتتان را بالا ببرید. در نتیجه در صورت جستجو کلمات مربوطه در گوگل، سایت شما در لیست اولین سایتها قرار خواهد گرفت و بازدید بیشتر، مشتری بیشتر و همچنین افزایش خرید را برای شما به ارمغان میآورد.

بنابراین دانستیم که داشتن یک وبسایت برای هر کسب و کاری بسیار ضروری است. راهاندازی وبسایت نیاز به هزینه خیلی زیادی ندارد و شما میتوانید با حداقل مبلغ ۳ میلیون تومان یک وبسایت وردپرسی داشته باشید. کسب و کار شما با داشتن وب سایت، همهگیر و کشوری میشود؛ در نتیجه میتوانید به مشتریان محصول یا خدماتتان در شهرهای دیگه نیز دست پیدا کنید.
ما دربارهی راهاندازی یک وبسایت اصولی و انواع روشهای تبلیغاتی برای جذب مخاطب و مشتری در دوره آموزشی مدیریت کسب و کار به طور کامل و جامع آموزش دادهایم که با مراجعه به آنها میتوانید به بهترین شکل از این آموزشها بهرمند شوید و ویترین 24 ساعتهی خود را بسازید.