آنچه لازم است برای پیاده سازی یک بیزینس پلن فروشگاههای اینترنتی بدانید و راه های رسیدن به یک کسب و کار اینترنتی را به شما آموزش میدهیم. با توجه به تغییری که شیوع بیماری کرونا و بی ثباتی قیمتها در وضعیت فعلی بازارها و کسب و کارها ایجاد کرده است، بسیاری از افراد، به راه اندازی کسب و کارهای اینترنتی روی آورده اند و سعی دارند که در این حیطه به موفقیت دست یابند. باید بگوییم که کسب و کارهای اینترنتی، بدون شک پتانسیل آن را دارند که به یکی از قوی ترین و موفق ترین کسب و کارها تبدیل شوند و بسیاری از افراد نیز توانسته اند در این حوزه به موفقیتهای بزرگ و قابل توجه دست یابند. اما نکته این جاست که راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی، آن قدر ها هم کار سادهای نیست و باید با توجه به اصول و قواعد خاصی انجام شود.
برای مثال بیزینس پلن فروشگاههای اینترنتی، میتوانیم به یکی از موارد رایجی که در از کار افتادن کسب و کارهای اینترنتی نقش پر رنگی داشته است اشاره کنیم: تغییرات و رویدادهای پیش بینی نشده. افراد، بدون آن که برنامه و یا اطلاعات کافی و دقیق داشته باشند، وارد این حوزه میشوند و در نهایت، با شکست مواجه میشوند، چرا که نتوانسته بودند آن طور که باید رویدادهای آینده را پیش بینی کنند. برای جلوگیری از بروز چنین شرایطی، پیشنهاد ما این است که افراد از بیزینس پلن، یا طرح کسب و کار استفاده کنند. طی ادامه این مطلب، با ما همراه باشید تا شما را با بیزینس پلن برای فروشگاههای اینترنتی آشنا کنیم و به بررسی برخی نکات قابل توجه درباره آن بپردازیم.
با تهیه ی دوره های هدفمند مجموعه آموزش به آموزشگاه می توانید تمامی مراحل راه اندازی کسب و کار و پیش رفت آن را به بهترین نحو پیش ببرید.

معرفی بیزینس پلن:
همان طور که در بخش مقدمه نیز اشاره کردیم، بیزینس پلن فروشگاههای اینترنتی، با نام فارسی طرح کسب و کار نیز شناخته میشود. بیزینس پلن، در واقع، یک سند است که باید با توجه به کسب و کار شما تهیه شود. این بدان معناست که در این سند، تمامی اطلاعات مربوط به کسب و کار شما گنجانده شده است! تمامی اطلاعات مربوط به آن کسب و کار شما چیست و به چه حوزهای تعلق دارد، تا این که کسب و کار شما در چه مسیری مشغول به حرکت است و از چه مسیری قصد دارد به موفقیت دست یابد، باید در این سند آورده شود.
این سند، به گونه ای طرح و نوشته میشود که به کسب و کار شما در حرکت در مسیر موفقیت کمک کند. در واقع، وظیفه اصلی این طرح، این است که از حرکت کسب و کار شما به بیراهه و مسیر اشتباه جلوگیری کند. البته، استفاده از چنین طرحی، با مزایای بسیار دیگری نیز همراه است که طی ادامه این مطلب، به آنها خواهیم پرداخت.

مزایای استفاده از بیزینس پلن:
شاید اکنون این سؤال برای شما ایجاد شود که علت اهمیت زیاد استفاده از بیزینس پلن چیست و چرا میگوییم این طرح، آنقدر مهم است که میتواند مانع حرکت کسب و کار شما به بیراه شود. در این بخش، قصد داریم به برخی از مزایای استفاده از بیزینس پلن بپردازیم و ذکر کنیم که چرا شما، اگر صاحب یک فروشگاه اینترنتی هستید، حتماً باید یک بیزینس پلن برای خود طراحی کنید و طبق آن به فعالیتهای خود بپردازید.
1. مشخص شدن اهداف کسب و کارتان:
بسیار مهم است که اهداف کسب و کارتان را دقیق و معین نوشته باشید تا بتوانید در مسیر درستی به سوی آن حرکت کنید. با استفاده از طرح کسب و کار، یا همان بیزینس پلن، شما میتوانید اهداف کسب و کار خود را به شکل کاملاً مشخص بنویسید و همواره آنها را در نظر داشته باشید. برای مثال، شما تعیین میکنید که هدف بعدی کسب و کارتان، این باشد که تعداد بازدیدکنندگان وبسایت خود را تا زمان معینی، به مقدار خاصی افزایش دهید. استفاده از طرح کسب کار، سبب میشود این هدف همواره در صدر فعالیتهای شما قرار داشته باشد و شما در مسیری غیر ضروری به حرکت در نیایید.
2. استفاده از تخمینهای علمی:
توجه داشته باشید که اگر شما یک بیزینس پلن علمی و دقیق بنویسید، در آن آمار و ارقامی گنجانده خواهد شد که استفاده از آنها در مسیر دستیابی به موفقیت برای شما بسیار حائز اهمیت خواهد بود. آمار و ارقامی که در این طرح ذکر میشوند، تماماً بر اساس علم و اصول به دست آمده اند و به همین علت، اعتماد به آنها امری منطقی و کارآمد است. از جمله آمار و ارقامی که در این طرحها به طور معمول تخمین زده شده اند، میتوانیم به بازار بالقوه، فروش، هزینه فروش و فرآیندهای کسب وکار اشاره کنیم.
3. تعیین مسئولیتها:
یکی از دغدغههای اساسی که در مسیر پیشروی کسب و کارهای اینترنتی وجود دارد، این است که غالباً، برای تعیین و تقسیم وظایف و امور در آنها مشکل ایجاد میشود. منظور ما از این صحبت آن است که ممکن است عدهای به خوبی در انجام وظایف خود موفق عمل نکنند و یا عدهای بنا بر وضعیت و شرایطی که دارند، اصلاً قادر به رسیدگی به وظایف خود نباشند. با استفاده از این طرح، میتوان وظایف را به طور دقیق و درست بین افراد تقسیم نمود، به گونه ای که هیچ فردی در انجام وظایف خود با مشکل مواجه نشود و به راحتی کارها و اقدامات، با موفقیت کامل انجام شوند.
4. رصد فعالیت اعضا و نتایج:
یکی دیگر از مهم ترین و اصلی ترین اقداماتی که باید در هر کسب و کاری انجام شود و انجام شدن آن نقش بسیار پررنگی در مسیر دستیابی آن کسب و کار به موفقیت دارد، رصد شدن فعالیت اعضا و نتایج فعالیتهای آنهاست. باید بررسی شود که انجام شدن چه فعالیتهایی توسط کدام یک از اعضا با موفقیت و یا شکست بیشتری همراه بوده است، تا بتوان تقسیم بندی دقیق تر و درست تری برای وظایف به انجام رساند.

نکاتی در باب نوشتن بیزینس پلن:
اکنون، شاید با مطالعه مزایای استفاده از بیزینس پلن، شما نیز علاقه داشته باشید که یک بیزینس پلن برای کسب و کار و یا فروشگاه اینترنتی خود بنویسید و از مزایای آن بهره مند شوید. طی ادامه این بخش، به ارائه توضیحات مختصری در باب نوشتن بیزینس پلن خواهیم پرداخت. اما قبل از آن، لازم دانستیم که نکته ای را برای شما ذکر کنیم. این نکته، این است که شما، نباید تحت هیچ شرایطی به بیزینس پلن اولیه خود اتکا کنید و سعی بر حفظ آن داشته باشید. همان طور که شما رفته رفته در مسیر پیشرفت حرکت میکنید، اطلاعات و آگاهیتان تا حد زیادی افزایش مییابد. شما باید بتوانید با استفاده از این آگاهی خود، تغییرات مطلوب در این طرح ایجاد کنید و به موفقیتهای بیشتری دست یابید.
نکته: مخاطبین خود را در نظر داشته باشید:
در صورتی که شما، مخاطبین خود را در نظر داشته باشید و با توجه به آنها به نوشتن و طرح ریزی پلن خود اقدام کنید، قادر خواهید بود جزئیات و ریز نکاتی را در پلن خود در نظر بگیرید که سبب موفقیت بیشتر و قابل توجه تر پلن شما میشود.
مرحله اول: یک جلد جذاب طراحی کنید.
شما باید برای این که یک جلد برای بیزینس پلن خود طراحی کنید، از رنگ سازمانی و یا رنگ برندتان بهره بگیرید. نکات دیگری که باید حین درست کردن این جلد در نظر داشته باشید، این است که روی جلد عنوان کسب و کار خود را ذکر کنید و همچنین، تاریخی که طرح کسب و کار کامل شده است و آماده ارائه شده است را نیز ذکر کنید.
مرحله دوم: فهرست مراحل را بنویسید.
مرحله سوم: معرفی اعضا
در این بخش، به معرفی تک به تک اعضا و وظایف آنها بپردازید. انجام این کار طی مراحل مختلف کسب و کار، با فواید زیادی همراه خواهد بود.
مرحله چهارم: معرفی کسب و کار
در این بخش، باید با دقت و جزئیات زیاد، کسب و کارتان را با ارائه یک مقدمه و سپس یک بدنه اصلی، شرح دهید. دقت و جزئیات به کار رفته در این بخش، از اهمیت زیادی بهره مند هستند.
مرحله پنجم: معرفی اهداف
فراموش نکنید که اهدافتان را نیز در طرح خود ذکر نمایید. این بدان معناست که شما باید، به طور جداگانه، به بیان اهداف کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت کسب و کار خود بپردازید.
مرحله ششم: شناخت بازارن،
بازاری که قصد فعالیت در آن را بشناسید و دغدغهها و نکات مهم را درباره آن در طرح خود بیاورید.
مرحله هفتم: معرفی آمیخته بازاریابی
این مورد، یکی از مباحث مهم و پایهای در بازاریابی است، که در صورتی که شما درباره آن اطلاعات ندارید، ما به شما پیشنهاد میکنیم که به تحقیق درباره آن بپردازید.
مرحله هشتم: تعداد نیروها
در صورتی که کسب و کار بزرگ و پرجمعیتی دارید، تعداد نیروها و وظایف آنها را معین کنید و در صورت نیاز به جایگزین و یا افزوده شدن نیروها، در این بخش تمامی ریز نکات را ذکر نمایید.
مرحله نهم: حساب و کتاب مالی!
مهم ترین بخش نیز بدون شک همین بخش است که در آن، باید به تخمین میزان فروش، هزینه، درآمد و غیره بپردازید، تا بتوانید با توجه به این آمار و ارقام، سریع تر به پیشرفت دست یابید.
مرحله دهم: چکیده اجرایی
در این بخش، به بررسی مجدد اهداف، روشهای رسیدن به آنها و علل دستیابی به موفقیت بپردازید و طرح را جمع بندی کنید.

کلام آخر:
بهره مندی از بیزینس پلن، یکی از روشهای نوین است که به دستیابی کسب و کارهای اینترنتی به موفقیت، کمک زیادی میکند و از بیراهه رفتن آنها جلوگیری مینماید. نوشتن یک بیزینس پلن درست و رفتار طبق آن، درست مانند آن است که شما یک استاد داشته باشید که مدام بر وضعیت کسب و کار و حرکت شما در مسیر نظارت دارد. طی این مطلب به معرفی بیزینس پلن، مزایای استفاده از آن و نیز روش تهیه آن پرداختیم.