تاثیر شبکههای اجتماعی در کسب و کار :این روزها شاهد فعالیت وسیعی از کاربران در شبکه های اجتماعی هستیم و یکی از راه های موفقیت درکسب و کارهای اینترنتی شبکه های اجتماعی هستند. امروزه با پیشرفت علم و گسترش شبکه های اجتماعی شاهد تأثیر روزافزون انواع این شبکه های اجتماعی بر تمامی کسب و کارها هستیم. نتایج تحقیقات نشان داده که می توان شبکه های اجتماعی را در بسیاری از سطوح فردی و اجتماعی در زمینه های مختلف برای بهبود شناسایی مسائل ، اداره بهتر و پیشرفت در هر بخش مؤثر دانست.

تاثیر شبکههای اجتماعی و فضای مجازی
در ساده ترین شکل ممکن میتوان شبکه های اجتماعی را مجموعه ای از افراد در سطوح فردی یا سازمانی دانست که به دلیل چند نوع وابستگی خاص به منظور تبادل اطلاعات در زمینه های مختلف به هم متصل هستند و این شبکه ها به عنوان تکنیک کلیدی و مهم در انواع علوم شناختی مانند جامعه شناسی، مطالعات سازمانی، اقتصاد و ….به یک موضوع محبوب نمایان شده است.
فضای مجازی، بستر خوبی برای رشد و شکل گیری انواع اجتماعات جدید از کاربران به منظور تبادل نظر و عقاید و اشتراک گذاری انواع مسائل موجود در دنیا و رونق بخشیدن به کسبوکار است. از این رو اهمیت و محبوبیت شبکه های مجازی روز به روز بیشتر و شده و با اهمیت تر میشود.چرا که هیچ کاربری در دنیای حقیقی موضوعات مورد پسند خود را به گستردگی و راحتی دنیای مجازی پیدا نمیکند
تاثیر شبکههای اجتماعی بر عملکرد کسبوکار
تاثیر شبکههای اجتماعی در زندگی روزمره و افراد بیشتر می شود چرا که شغل و کسبوکار هر فرد بخشی از روزمرگی اوست در حال حاظر شبکه های اجتماعی یکی از با اهمیت ترین و پر قدرت ترین اهرم های پیشرفت یک کسبوکار هستند.از انواع این شبکه های اجتماعی می توان فیسبوک، توییتر، لینکدین، اینستاگرام و ….. را نام برد که هر کدام از این شبکه ها به نوعی روی فضای کاری و کسبوکار ما تأثیر می گذارند، البته نا گفته نماند میزان تأثیر سوشال مدیا نیز به نوع کسبوکار و زمینه شغلی فرد یا سازمان مورد نظر بستگی دارد که باید با دید تخصصی تر آنرا بررسی کرد در ادامه به چند مورد از تأثیرات مهم شبکه ها اجتماعی روی کسبوکار می پردازیم

برندینگ یا برندسازی
به طور کاملاً مختصر برندینگ تمام روش هایی است که فرد یا سازمان استفاده میکند تا خود یا محصول و خدمتش در ذهن و چشم مخاطب ثبت کند و دید خوبی را به مشتریان و مصرف کنندگان بدهد. ما در مقالات گذشته هم در مورد ضرورت برندینگ و برندسازی برای کسب و کار توضیج دادیم.
رسانه های اجتماعی یکی از سودآورترین پلتفرم های بازاریابی دیجیتال هستند که باعث دیده شدن برند و افزایش بازدید مشتریان و افراد جدید از برند می شود. با استفاده از انواع ابزار های شبکه های اجتماعی و استراژی های موجود شما میزان خدمات رسانی به مشتریان را به طور قابل توجهی افزایش میدهید و این اثر مثبتی در برندینگ و محبوبیت نام تجاری شما دارد.
ارتباط با مشتری و فرایند جذب
در واقع یکی از هدف های اصلی سوشال مدیا برقراری ارتباط بین افراد مختلف است. کسبوکار ها نیز برای ساخت یک ارتباط خوب و قوی میان خود و مشتریان خود باید از این امکان استفاده کنند چرا که از طریق ارتباط با مشتریان می توانند به هدف خود یعنی ارائه خدمات و فروش محصولات برسند و روی بهتر کردن این ارتباط تمرکز کنند.بهترین تکنیک های فروش را در مقالات قبلی هم توضیح داده ایم.
تأثیر شبکه های اجتماعی به اینجا ختم نمی شود، شما میتوانید با داشتن یک ارتباط خوب و صمیمانه با مخاطبان اصلی خدمت و محصول خود آنها را به مشتریان دائمی تبدیل کنید.
آیا فکر میکنید این تأثیرات تمام شده!؟ خیر سخت در اشتباهید
حال شما فکر کنید مشتریان دائمی و مخاطبان زیادی دارید که از شما و خدمتتان راضی هستند و تجربه مشتری خوب بوده از خرید و خدمات شما، این باعث ایجاد حس خوب در آنها میشود و برای انتقال این حس خوب از شبکه های اجتماعی استفاده میکنند و نظرات خود را با شما یا ممکن است با دیگران در اشتراک بگذارند و باعث محبوبیت شما برند یا خدمات و محصول شما گردند. از این رو به دنبال همه این ها شما وارد فاز جدید از تبلیغات می شوید که به آن تبلیغات دهان به دهان گفته می شود به طوری که مشتریان دائمی شما با اشتراک حس خوب خود با دوستان و آشنایان خود مخاطبان بیشتری برای شما جذب میکنند و این باعث رونق کسبوکار شما می شود.
مواردی که اشاره شد هر قدر که میتوانست تاثییرات مثبتی روی کسبوکار شما بگذارد همانقدر هم با عملکرد ضعیف شما می تواند برای شما منفی و مضر باشد، پس همه این مسائل به عملکرد شما نیز بستگی دارد.

کاهش هزینه های دیجیتال مارکتینگ و بهبود رتبه وب سایت کسبوکار شما
از آنجایی که تبلیغات به صورت سنتی(بازاریابی سنتی) مانند تلویزیون و روزنامه ها کم رنگ شده و تقربیا بخش کثیری از کسبوکار ها به تبلیغات دیجیتال روی آورده اند برای تبلیغ در حوزه دیجیتال باید هزینه زیادی را در نظر بگیریم و این برای تمامی کسبوکارها (کسبوکار های کوچک و نوپا و کسبوکار های در حال پیشرفت) مناسب نیست.از این رو حضور در شبکه های اجتماعی مانند لینکدین اینستاگرام و تلگرام و تبلیغات در حد معمول و رشد در آنها نیاز به هزینه زیاد ندارد و هر بیزینسی میتواند بدون هزینه و یا با هزینه کم به یک نتیجه مطلوب و قابل قبول برای کسبوکار خود برسد و یا اگر تمایلی به تبلیغات در این زمینه ندارد میتواند برای بخش پشتیبانی خود از شبکه های اجتماعی مانند تلگرام و واتس اپ استفاده کند
اما بریم سراغ بهبود رتبه سایت شما، اگر کسبوکارتون سایت هم داشته باشه حتما متوجه شدید که جایگاه شما در موتور های جست و جو مدام در حال تغییره از این رو حضور در شبکه های اجتماعی و اشتراک لینک هاتون در این شبکه ها میتونه تأثیر خوبی در رتبه وب سایت شما در موتورهای جست و جو بگذاره و به محبوبیت وب سایتتون در فضای مجازی نیز کمک بکنه.

شناخت رقبای کسبوکار خود
با سوشال مدیا شما میتونید به راحتی رقبای کسبوکار خود را بشناسید و از راهکار ها و استراتژی های آنها برای پیشرفت و بهبود کسبوکار خود استفاده کنید. همچنین میتونید مشتریان رقیب را هدف قرار داده و محصول و خدمات خود را همراه با چند تکنیک و برتری خود نسبت به رقیب به او معرفی کنید و در نهایت جذبش کنید و به مشتریان دائمی تبدیل کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله متوجه شدیم که استفاده از بسترهای رسانه های اجتماعی برای دسترسی بیشتر به مشتریان ، تعامل با مخاطبان و ایجاد آگاهی از نام تجاری برخی از تأثیرات مثبت رسانه های اجتماعی بر تجارت است. شما میتوانید با بهره مندی از تمام قابلیت های شبکه های اجتماعی موجب رشد کسبوکار خود شوید و در هر زمینه ای که هستید نسبت به ظرفیت آن پیشرفت کنید. این را در نظر داشته باشید که هر قدر محتوای شما در این شبکه ها بهتر باشد نتیجه مثبت است.
با این حال اگر شما هنوز برای کسبوکار خود شبکه اجتماعی ندارید یا در آن فعالیت خاصی نمیکنید، بهتر است بدانید که از رقبای خود خیلی عقب هستید. پس همین الان دست بکار شوید.