ذهن انسان یک ابر کامپیوتر بینظیر است. این ذهن توانایی رشد اقتصادی فراوانی برای ما دارد به شرطی که این ذهنیت ثروت ساز باشد. ما در هر دقیقه ممکن است، میلیونها فکر و احساسات مختلف را تجربه کنیم و همه اینها از قابلیتهای منحصر به فرد بشر است. تمام چیزی که ما را به یک انسان با انرژی و یا بیانرژی، باسواد و بیسواد، با انگیزه و بیانگیزه، با هدف و بیهدف، خوشحال و یا ناراحت، برنده یا بازنده تبدیل میکند؛ ذهنیت ماست.
روزانه پیامهای موفقیت زیادی از اطرافیان، فضای مجازی و اقصا نقاط دنیا به گوش ما میرسد؛ ولی به راستی کدام عوامل میتواند کارساز، مؤثر و یا حتی کاربردی باشد؟
شما برای رسیدن به موفقیت، قبل از اقدام به هر کاری، باید ۳ مورد اصلی را در نظر داشته باشید و هر روز و هر ساعت آنها را در خود پرورش دهید. این سه مورد عبارتند از: ذهنیت ثروتساز، فعالیت ثروتساز، تخصص ثروتساز. با کمی تأمل و آگاهی به این موارد، در ادامه راجع به آنها بحث خواهیم کرد.
پرورش ذهنیت ثروتساز
قبل از وارد شدن به هر زمینهی کاری و شروع هر کسب و کاری مهمترین اقدامی که باید انجام دهید؛ این است که بر روی ذهنیت خود کار کنید. ذهن ما ابزار قدرتمندی است که تمام جوانب زندگی اجتماعی و حتی شخصی ما را تحت تسلط خود دارد.
در یک کسب و کار، شما باید ذهنیت طبقهبندی شده و مرتبی داشته باشید؛ تا بتوانید در ارتباط با ابعاد مختلف کاری خود به درستی فکر و عمل کنید. موفقیت همواره یک رخداد بیرونی نیست. به عبارتی میتوان به نقل از یک جمله معروف گفت: «موفقیت ابتدا در ذهن هر انسانی اتفاق میافتد و سپس در دنیای بیرون نمود پیدا میکند.»
مبحث مهم بعدی آموزش و یادگیری مرتبط با کار است. در صورت عدم وجود این آموزشها، قریب به اتفاق، تمام این افراد در مسیر کار به مشکلات و چالشهای بزرگی برمیخورند. در نتیجه باعث میشود حدود ۸۰ درصد از اشخاص کارشان را رها کنند و شکستهای غیر قابل جبرانی را متحمل شوند.
نداشتن ذهنیت ثروتساز باعث میشود؛ هر اتفاق ناگواری که در این مسیر برای شما رخ میدهد را به اتفاقات مرتبط با دلار، تورم موجود در جامعه و موارد مختلف دیگر ربط دهید و با توجیههایی از قبیل اینکه مردم پول ندارند و یا بیزینس من در اولویت آنها نیست؛ خیلی زود نسبت به این کار سرد شده و تصمیمات اشتباهی بگیرید.

ذهنیت ثروتساز یعنی قبول کنید پول به وفور در جامعه و در بین مردم وجود دارد و شما میتوانید بخشی از این پول را از طریق فروش محصولات و خدمات خود کسب کنید و به ثروت دست یابید.
ذهنیت ثروتساز یعنی بدانید چه زمانهایی باید عقبنشینی کنید و از یک طرح دعوا خارج شوید؛ برای مثال برای اعداد و ارقام کوچک وقت و انرژی خود را هدر ندهید و از آنها عبور کنید.
با توجه به مباحثی که مطرح کردیم زیباترین جمعبندی که میتوان از ذهنیت ثروتساز داشت را در ذیل به مختصر بیان میکنیم.
فعالیتها و رفتارهای یک ذهن ثروتساز به تعریف ذهنیت ثروتسازی چه معانی خواهد داد؟
فردی که ذهن ثروتسازی دارد؛ فعالیتها، عقاید و رفتار خاصی نیز دارد. چرا که همهی این موارد برای جایگاه خود فرد و ثروتسازی مهم هستند. در واقع میتوان گفت که ثروتسازی با این رفتار و فعالیتها تعریف میشوند؛ که به تعدادی از آنها اشاره خواهیم کرد:
- ذهنیت ثروتساز یعنی هر درآمدی که دارید؛ بخشی از آن را برای امور خیریه و کمک به افراد نیازمند اختصاص دهید.
- ذهنیت ثروتساز یعنی به نظر همه احترام بگذارید و حتی اگر یک نظریه یا ایده مورد قبول شما نبود؛ برای آن مقداری وقت گذاشته و روی آن فکر کنید.
- ذهنیت ثروتساز یعنی برای تمامی افراد یک جامعه از یک کارگر ساده تا مدیران عالیرتبه به یک مقدار ارزش قائل شوید. یعنی پتانسیل طرف مقابل در رفتار و طرز صحبت شما تأثیر نگذارد و بهترین انرژی مثبت را به همهی افراد منتقل کنید. برای مثال، به همان میزان احترامی که برای مدیر یک اداره قائل میشوید، برای یک پاکبان هم قائل باشید؛ نه کمتر و نه بیشتر.
- ذهنیت ثروتساز یعنی شما چیزی به نام کارگر یا کارمند ندارید. همگی همکاران شما و جزو خانواده شما به حساب میآیند؛ که به اتفاق سازمان و کسب و کار خود را هدایت میکنید و با همکاری هم برای هدفتان تلاش میکنید.

- ذهنیت ثروتساز یعنی کلماتی را که برای شغل کسی به آن نسبت میدهید؛ به درستی انتخاب کنید. برای مثال به جای آبدارچی بگویید مهماندار، به جای منشی بگویید مسئول دفتر، به جای رفتگر بگویید پاکبان و برای تمام جایگاههای شغلی کسب و کارتان ارزش و احترام قائل باشید.
- ذهنیت ثروتساز یعنی در یک دعوای حقوقی، کیفری و اجتماعی، شخصی که میتواند عقبنشینی کرده، ببخشد و یا حتی جبران کند شما باشید؛ نه طرف مقابلتان.
- ذهنیت ثروتساز یعنی اگر چالشی در کسب و کارتان به وجود آمد، خود را سرزنش نکنید و یا آن را به اوضاع جامعه تعمیم ندهید. شما به عنوان صاحب کسب و کار وظیفه دارید با تعمل و اجرای اقدامات لازم، چالشهای پیش آمده را برطرف کنید.
علاوه بر موارد بالا این را هم از یاد نبرید که راهاندازی یک کسب و کار و اجرای ایدهی ثروتساز شما، یک پروسهی زمانبر و انرژیبر است. بنابراین شما باید در این مسیر نهایت صبوری و دقت خود را به کار گیرید.
زمانهایی ممکن است به دلیل بروز برخی مشکلات و مسائل به ظاهر حلنشدنی، تصمیم به ترک کار بگیرید. اما به یاد داشته باشید که شما در این مسیر تنها فردی نیستید که از مسائل و مشکلات به این حس دچار شدهاید. پس دوباره و یا حتی چندین باره سررشتهی امور کار خود را بدست بگیرید و راههای متفاوت دیگری را امتحان کنید.
این دقیقاً فرق میان کسب و کارهای ضعیف و قدرتمند است. صاحبین کسب و کارهای حرفهای به دنبال حل مسئله میگردند و به مشکلات به دید یک فرصت مینگرند. در صورتی که صاحبین کسب و کار بدون ذهنیت ثروت ساز، با مواجهه با یک مشکل کوچک، دلسرد شده و از آن کار دست میکشند.
هر چالشی را که شما بتوانید برطرف و از آن عبور کنید، درحالی که رقبای کاری شما نتوانند، باعث صعودی شدن روند فروش شما و رسیدن به سود خواهد شد.

بنابراین در کل میتوان ذهنیت ثروتساز را این گونه معنی کرد: ذهنیت ثروتساز یعنی هیچ چالش و مشکلی وجود ندارد که شما نتوانید از پس آن برآیید. پیشنهاد میکنیم برای پرورش ذهن و داشتن یک ذهن ثروتساز، با ایدههای بینظیر ثروتسازی، در دورهی آموزشی مدیریت کسب و کار ما شرکت کنید و علاوهبر پرورش ذهن خود، با نکات مهم در رابطه با شروع و مدیریت کسب و کارتان در راه رسیدن به هدف، آشنا شده و به سود بالایی دست یابید.
