تبلیغات محیطی به تبلیغاتی که توی محیط بیرون و سطح شهر میتونید انجام بدید گفته میشه مثل :
1- تبلیغات از طریق بیلبورد
2- بیلبوردهای نمایشی و پوسترهای دیواری
3- تبلیغات ترانزیت
4- مبلمان شهری
5- تبلیغات از طریق عروسکهای تنپوش تبلیغاتی
6- تبلیغات در مراکز خرید
7- استفاده از پروژکتور بر روی ساختمانها؛
8- نمایشگرهای درون دانشگاهها؛
9- رسانههای داخل پمپ بنزینها؛
10- رسانههای ساحلی؛
11- بیلبوردهای متحرک (که بر پشت افراد حمل میشوند)؛
12- نمایشگرهایی در پیستهای اسکی؛
13- تبلیغات درون داروخانهها؛
14- تبلیغات درون هتلها.
15- نمایشگرهای دیجیتالی
آشنایی با انواع تبلیغات محیطی
تبلیغاتی محیطی به روشهایی گفته میشه که توی محیط بیرون برای معرفی کسب و کارمون استفاده میکنیم. این نوع از بازاریابی، قابلیت جلب توجه بالایی داره و انواع دیگه تبلیغات ما رو تقویت می کنه. تبلیغات محیطی ساده هستن و برای همه افراد قابل فهمن.
با قرار دادن این تبلیغات در محیط، این امکان رو دارید که بیشتر از یه بار توجه مخاطبها رو جلب کنید. هر بار که افراد از کنار این تبلیغات رد بشن، دوباره اسم کسب و کار شما رو میبینن.
انواع تبلیغات محیطی:
1-تبلیغات از طریق بیلبورد
یکی از انواع تبلیغات محیطی بیلبورده، که توی مکانهای مختلفی در سطح شهر قرار دارن.
یه سری از بیلبوردها توی سطح کشور و به صورت زنجیری اجاره داده میشن. با استفاده از این بیلبوردها میتونید از مزایای عمومی بودنشون مثل تبلیغات رادیو و تلویزیون استفاده کنید. اندازه بیلبوردها استاندارد مشخصی داره که بر اساس دید مخاطب در نظر گرفته شده.
دسته دوم از بیلبوردها به صورت محلی هستن که مکان جغرافیایی، جمعیت یا دسته خاصی از افراد رو مخاطب خودشون قرار میدن. مثلاً در سطح یه شهر خاص یا حتی فقط توی یه مکان خاص قرار دارن.
بیلبوردها تأثیر نمایشی و خلاقی دارن و از اونجا که تصویری هستن توی ذهن افراد می مونن.
آگاهی مخاطبارو بالا میبرن.
دسترسی شون راحته و نسبت به مخاطب زیادی که جلب می کنن، قیمت مناسبی هم دارن.
ما نمیتونیم بیلبوردهای توی مسیرمون رو نادیده بگیریم، مگه اینکه با چشم بسته رانندگی کنیم.
2- بیلبوردهای نمایشی و پوسترهای دیواری
- بیلبوردهای نمایشی و پوسترهای دیواری اندازههای بزرگتری دارن و فقط توی مکانهای خاصی جانمایی شدن.
- این بیلبوردها معمولاً توی مکانهای تجاری بزرگ یا بزرگراه ها قرار داده میشن. مثل میدان ولیعصر تهران.
- نمایشگرای دیجیتالی، تزئینات سهبعدی، نورپردازیهای خاص و بخشهای متحرک، جزئی از خصوصیات منحصربهفرد این بیلبوردای نمایشین.
- پوسترهای دیواری توی اندازههای مختلفی طراحی میشن و معمولاً روی نمای ساختمانهای بزرگی هستن که رو به بزرگراه قرار دارن. این پوسترها هم مثل بیلبوردهای نمایشی توی مراکز خرید شلوغ و مناطق تجاری بزرگ دیده میشن.
3- تبلیغات ترانزیت
تبلیغات(بازاریابی) ترانزیت نوعی از تبلیغات محیطی هستند که روی وسائل نقلیه مثل اتوبوس، تاکسی، مترو، قطار مسافربری، قطار سریعالسیر و کشتی و همچنین توی فرودگاه و ترمینالهای مسافربری دیگه نصب میشن.
درصد دیده شدن این تبلیغات خیلی بالاست، چون وسایل نقلیه دائماً در حال جابجایی توی سطح شهرن و محیط فرودگاهها و بقیه پایانهها هم همیشه پر از جمعیته.
این روش با توجه به اینکه طیف زیادی از افراد رو هدف قرار میده، هزینه مقرون به صرفهای هم داره.
توی این روش هم میتونید خلاقیت بیشتری به خرج بدید تا طیف بیشتری از افراد آگهی های شما رو ببینند به این صورت که:
میتونید از وسایل نقلیه کاملاً پوشیده شده از تبلیغ (از درون و از بیرون)، نمایشگرای دیجیتالی، نمایشگرای منور، طراحی دستگیرههای داخل مترو یا اتوبوس ، پوشوندن ایستگاههای وسایل نقلیه، نمایشگرهای آل.ای.دی، نمایشگرای سه بعدی و موارد دیگه ای از این دست استفاده کنید.
4- مبلمان شهری
هر نیمکت، صندلی، یا نشیمنگاهی که نزدیک محل رفت و آمد عابرهای پیاده و مراکز خرید قرار داده میشه، مبلمان شهری محسوب میشه.
مبلمان شهری معمولاً کنار سوپرمارکتها، مغازههای مواد غذایی، داروخانهها، آژانسهای تبلیغاتی، مدارس، مکانهای خرید و فروش، مراکز خرید و از این دست قرار دارن.
خلاقیتهایی مثل نمایشگرای ال.ای.دی و دیجیتالی، نورپردازی خاص و تقویتکنندههای سه بعدی توی مبلمان شهری قابل استفاده هستن.
5- تبلیغات از طریق عروسکهای تنپوش تبلیغاتی
معمولاً افرادی استخدام میشن تا با پوشیدن لباسای عروسکی و حرکات مزون توجه افراد رو جلب کنن و پلاکاردهایی رو که معرفی یه برند خاص هست به نمایش بذارن، یا با ایجاد صدا، آواز و موسیقی مخاطب رو متوجه کسب و کار خاصی کنن. برای مثال برگزارکنندههای نمایشگاهها و سیرکها، رستورانها، سینماها میتونند از این روش برای تبلیغات شون استفاده کنن.
6- تبلیغات در مراکز خرید
معمولاً توی مراکز خرید نمایشگرها و بنرهایی قرار دارن که توجه افراد رو موقع خرید جلب می کنن. شما میتونید تبلیغاتتون رو با این روش هم اکران کنید.
این روش برای همه کسب و کارهای کوچیک و بزرگ کارآمده. مدلهای خاصی مثل نصب تبلیغ روی پلهها، دربهای آسانسور، بنرها، پوسترهای دیواری توی این روش در دسترس شما قرار دارن.
چند روش دیگه برای تبلیغات محیطی
غیر از نمونههایی که توضیح دادیم، توی بیست سال اخیر روش های دیگه ای از تبلیغات محیطی هم به وجود اومدن.
این روشهای جدید بیشتر برای پشتبیانی از انواع دیگه رسانههای تبلیغی طراحی شدن و معمولاً مخاطبای محدودتری دارن. به چند مورد از اونها اشاره میکنیم:
- تلهکابینهای پیستهای اسکی
- صندلی آرایشگاهها
- استفاده از پروژکتور بر روی ساختمانها؛
- نمایشگرهای داخل دانشگاهها؛
- رسانههای توی پمپ بنزینها؛
- رسانههای ساحلی؛
- تبلیغات توی داروخانهها؛
- تبلیغات داخل هتلها.
نمایشگرهای دیجیتالی: نمایشگرهای دیجیتالی یکی از انواع تبلیغات محیطیه که توی تمام بیست و چهار ساعت شبانه روز دیده میشن.
این روش رشد بیشتری نبست به بقیه موارد ذکر شده داره.
نمایش گرها روی سکوهای دیجیتالی توی بزرگراهها، بیلبوردهای خیابانی و بر روی نمای ساختمانها، مبلمان شهری، نمایشگرهای ترانزیت، مغازهها، باشگاهها، سینماها و غیره قرار میگیرن.
فواید تبلیغات محیطی
تبلیغات محیطی فواید زیادی دارن که به موارد زیر میتونیم اشاره کنیم:
- انعطافپذیری مکانی: تبلیغات محیطی میتونن توی بزرگراهها، نزدیک فروشگاهها و هر جا که قانون اجازه بده، نصب بشن. همچنین سطوح محلی، استانی و کشوری رو پوشش میدن.
- قابلیت ایجاد آگاهی: تبلیغات محیطی به خاطر تأثیری که دارند (ساده بودن پیام)، میتونن آگاهی زیادی بین مخاطبا به وجود بیارن.
- رسیدن به مخاطب: در معرض دید هستن و نمیشه نادیده گرفتشون، از طرفی به دفعات زیادی دیده میشن.
- دسترسی به مخاطب هدف: با توجه به اینکه شما میتونید انتخاب کنید که بیلبوردتون کجا قرار داده بشه، خیلی راحتتر میشه مخاطب هدفتون رو پوشش بدید. برای مثال برای بازاریابی یک آموزشگاه خاص میتونید مکانی انتخاب کنید که جلو دیبرستان یا دانشگاه مرتبط با آموزشگاه شما باشه که دانش آموزا و دانجویان بتونند با شرکت تو کلاسهای آموزشی آموزشگاه شما علمشونو کامل تر کنند.
معایب و محدودیتهای تبلیغات محیطی:
تبلیغات محیطی محدودیتهایی هم دارن که به تعدادی از اونها میخواهیم اشاره کنیم:
- تأثیر تبلیغات محیطی رو نمیشه به راحتی اندازهگیری کرد.
- تبلیغات محیطی به تنهایی مناسب و یا کافی نیستن، بهتره در کنار روشهای تبلیغی رسانههای دیگه و با هدف تکمیل تبلیغات، مورد استفاده قرار بگیره.
- درسته که این تبلیغات توجه مردم رو جلب میکنه و توی ذهنشون میمونه، اما نمیتونیم مطمئن باشیم که توی خریدشون از ما هم تأثیر داره یا نه.
- تبلیغات محیطی، روش لحظهای حساب میشه و توی بهترین حالت فقط ۲ تا ۳ ثانیه از وقت مخاطب رو میگیره.
پس باید در نظر داشته باشیم که پیام اون کوتاه باشه که توی همین زمان کم درک بشه. توی خیلی از موارد هم پیام و هم مخاطب در حال حرکت هستن. تبلیغات محیطی بیشتر از اینکه برای شما مشتری بیاره، باعث برندینگ و اعتبار کسب و کارتون میشه.
- یکی دیگه از محدودیتهای این تبلیغات ایجاد حواس پرتی برای رانندههاست. با توجه به اینکه بیلبوردها قصد جلب توجه دارن، معملا بزرگ و پر زرق و برق هستن و تصویرهایی از افراد مشهور روی اونهاست. همه این موارد امکان داره حواس راننده رو پرت کنه و باعث تصادف رانندگی بشه.
در کل بهتره تبلیغات همه جانبه ای داشته باشید. هر اندازه برای تبلیغات هزینه کنید، اگه آگاهانه و درست باشه قطعاً سودتون رو چند برابر می کنه.
درسته که همه انواع تبلیغات محدودیتهایی دارن اما مزایاشون باعث میشه استفاده از اونا کارآمد باشه.
ما سعی کردیم توضیح کاملی درمورد تبلیغات محیطی بدیم، اما اگه هنوز هم سوالایی براتون پیش اومده، از ما تو کامنت یا دایرکت بپرسید، حتماً بهشون پاسخ میدیم.