ضرورت برندسازی و برندینگ، یکی از دغدغه هایی است که معمولاً تمامی صاحبان کسب و کارهای کوچک و بزرگ به آن فکر می کنند. اینکه اصلاً افراد به چه دلیلی برای بازاریابی تا این حد وقت می گذارند و هزینه می کنند به همین ضرورت برندسازی و برندینگ بر می گردد. مهم ترین هدف بازاریابی تبدیل کردن کسب و کار به یک برند محبوب و معروف در بین مردم و بلکه هم در سراسر دنیاست. برند شدن به نحوی باعث دیده شدن و به چشم آمدن محصول و خدمات یک کسب و کار می شود و همین دیده شدن می تواند تا حد خیلی زیادی بر روی زیاد شدن مشتریان تأثیر مستقیم بگذارد.
اگر بخواهیم خیلی به عقب برگردیم و در تاریخ پیدایش کسب و کارها گشتی بزنیم، باز هم رد پایی از اصل و اساس برندینگ خواهیم یافت. بله! همین که کسب و کارها تلاش می کردند تا نام محصول و خدمات خود را در بین مردم گسترش دهند، به خودی خود، نوعی برندسازی را رقم می زد. محصولات زیادی هستند که قدمت آن ها به سالیان زیادی بر میگردد و این تأثیر همان برندسازی درست و به موقع آن شرکت ها بوده و تا به امروز نام این محصولات و خدمات را زنده نگه داشته است. اصلاً بله! ضرورت برندسازی و برندینگ به همین زنده نگه داشتن نام یک برند خواهد بود. حالا امروزه، شکل و شمایل برندینگ به صورت امروزی تر درآمده و به تنهایی یک تخصص و علم محسوب می شود. در واقع افرادی در جامعه وجود دارند که شغلشان برندسازی و برندینگ است و به صورت کاملاً تخصصی این کار را انجام می دهند. در ادامه درباره ی ضرورت برندسازی و برندینگ برایتان بیشتر توضیح خواهیم داد. پیشنهاد می کنیم که اگر به این موضوعات علاقه دارید، تا انتهای این مقاله ما را همراهی نمایید :

ضرورت برندسازی و برندینگ در چه چیزهایی خلاصه می شود؟
با اینکه پروسه ی برندسازی به حجم زیادی از پول نیاز دارد اما اکثر مدیران این کار را برای مجموعه ی خود انجام می دهند تا در آینده خیالشان از بابت کسب و کارشان تا حدودی راحت باشد. در واقع ضرورت برندسازی و برندینگ، افراد را به سمت بیمه کردن کسب و کار سوق می دهند، بیمه ای که پشتوانه ی آن حمایت مردم و استفاده از محصول و خدمات مجموعه می باشد. البته لازم است این را هم بدانید که تنها برند سازی و برندینگ نمی تواند برای بیمه کردن فعالیت طولانی مدت یک مجموعه کافی باشد. به بیانی خیلی ساده، شما نباید فکر کنید که چون اصول اولیه برندسازی یا برندینگ را برای کسب و کار خود انجام داده اید، دیگر نیازی به بازاریابی یا فعالیت در زمینه ی مارکتینگ ندارید. خیر! اصلاً این طور نیست. یک مجموعه هرچقدر هم که در برندسازی موفق عمل کرده باشد، باز هم احتیاج دارد که دیجیتال مارکتینگ خود را بهترین نحو ممکن انجام دهد چرا که مرور زمان باعث تغییرات سلیقه ی جمعی و جهانی می شود و هر برندی برای اینکه بتواند ماندگار باشد، باید خودش را با این تغییر سلیقه وفق دهد.

مزیت ها و اهمیت برندسازی در کسب و کار
برندسازی ریسک انتخاب را برای افراد پایین می آورد : این جمله به این معناست که معمولاً افراد به دنبال خریدی هستند که دردسر و مشکلات کمتری داشته باشد و اثبات شده باشد. وقتی محصولی برندسازی شده و این کار هم به درستی برای آن مجموعه انجام شده باشد، طبیعتاً به حدی شناخته شده است که مشتری بدون اینکه بخواهد تحقیق زیادی کند، اقدام به استفاده از محصولات و خدمات مجموعه ی مورد نظر می نماید. یعنی دیگر نیازی نیست که درباره ی مجموعه و سابقه ی کاری آن تحقیق کند، بنابراین به راحتی و با خیالی آسوده و با تکیه بر عقبه ای که برند در ذهن خود دارد می تواند خرید خود را انجام دهد.
برندسازی درآمد و ارزآوری را برای شرکت افزایش می دهد : صد در صد این اتفاق برای مجموعه ای که برای برندسازی آن هزینه های زیادی شده اتفاق خواهد افتاد چرا که وقتی کسب و کاری برای خود برندسازی می کند، سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص می دهد و همین موضوع باعث می شود که درآمد مجموعه نیز بالاتر برود. همچنین برندسازی باعث شناخته تر شدن محصول می شود و همین شناخته تر شدن باعث می شود که فروش مجموعه نیز تا حد زیادی افزایش یابد.
برندسازی یک ناجی در بحران های تولید است : اینکه تولیدات محصول و خدمات یک مجموعه گاهی با مشکل مواجه شود و از کیفیت همیشگی برخوردار نباشد، امری است که ممکن است برای هر برندی اتفاق بیفتد. وقتی یک برند به خوبی برندسازی شده باشد و ردی که بعد از نامش در بازار گذاشته شده بویی از امنیت و کیفیت داشته باشد، طبیعتاً در بحران های این چنینی مانند تولیدات بی کیفیت، می تواند جان خود را با تکیه بر همین عقبه، نجات دهد و شکست سبک تری را تجربه نماید.

برندسازی شما را در رقابت موفق خواهد کرد : شناخته شدن به عنوان یک برند و ماندن در میدان برندهای معروف، همیشه شما را چند پله بالاتر از سایر رقبای خود قرار می دهد. یک مجموعه ی تازه وارد هر چقدر هم با کیفیت کار کند، باز هم نمی تواند جای یک برند قدیمی و معتبر را بگیرد حتی اگر کیفیت خدمات و محصولات ارائه شده توسط این برند از آن برند قدیمی بهتر باشد. به همین دلیل است که مجموعه های بزرگ، اولین قدمی که بعد از تأسیس خط تولید خود بر می دارند، برندینگ و برندسازی است.
برندسازی به حفظ نیروی کار قوی و ماهر کمک می کند : حتماً دقت کرده اید که افرادی که برای کار کردن در یک مجموعه ی برند شده و قدیمی ، تلاش بیشتری می کنند تا یک مجموعه نوپا و تازه تأسیس؛ بله! هر چقدر یک برند قوی تر باشد و برای آن مجموعه برندسازی بهتری انجام شده باشد، طبیعتاً نیروی کاری که قرار است در مجموعه مشغول به کار شود باید حرفه ای تر و کاربلد تر باشد. برندسازی، درک این موضوع را برای نیروی کار آسان تر می کند چرا که او کاملاً بر این موضوع که مجموعه ی کاربلد، نیروی کاربلد هم می خواهد واقف می باشد.
